Politie Oostende neemt 5 nieuwe BMW R1250RT in dienst

U bent hier

Politie Oostende neemt vijf nieuwe BMW-motorfietsen in gebruik van het bekende type BMW R1250RT. De vorige voertuigen waren na intensief gebruik aan vervanging toe. Aan de investering zit ook een mooi lokaal verhaal: Politie Oostende werkt al sinds de jaren zeventig onafgebroken samen met één en dezelfde BMW-dealer, namelijk lokaal familiebedrijf M&M Inghelbrecht.

Politie Oostende telt op vandaag negen motorrijders: vier op de dienst verkeer en vijf bij de interventieploegen. Volgend jaar zou de groep uitbreiden naar dertien koppen. Alle motards tellen ettelijke tientallen jaren rij-ervaring en patrouilleren zowel in de zomer als wintermaanden. “De motorfietsen worden zeer intensief gebruikt. Bijvoorbeeld: om naar een interventie te gaan, moeten onze mensen soms met een koude motor meteen volle bak vertrekken. Na tests met verschillende moto’s in het verleden, bleek het Duitse merk hier het best tegen bestand. Ook voetsteunen die schrapen over de grond bij scherp bochtenwerk en hevig gebruik van de remmen zijn moeilijk te vermijden”, schetst korpschef Philip Caestecker de inzet van de voertuigen. “Na zowat 60.000 stevige kilometers en twee tot drie keer sneller dan bij particulier gebruik, moeten we dus onze motorfietsen vervangen.” De investering bedraagt zowat 125.000 euro.

Concreet gaat het over de nieuwste versie van de BMW R1250RT, die tegenover het vorige modeljaar een resem updates kreeg, zoals ledkoplamp, rondere neus, en groter en digitaal dashboard. “Bij het begin van de legislatuur kondigden we aan verder te investeren in politie. We houden ons aan die afspraak: op veiligheid van de inwoners staat geen prijs. We zijn blij dat deze al langer geplande investeringen nu plaatsvinden en dat we zo onze politie kunnen versterken”, kadert burgemeester Bart Tommelein.

Politie Oostende klopt hiervoor aan bij de plaatselijke BMW-motorendealer M&M Inghelbrecht. “En dat doen ze al langer dan vandaag”, vertelt manager Björn Versluys. “Een duik in ons archief toont aan dat de Oostendse politie hier al sinds de jaren 1970 vaste klant is. Dat doet ons als familiebedrijf veel plezier. In 1961 startte Roland Inghelbrecht met zijn echtgenote een fietsenwinkel in de Vuurtorenwijk in Oostende en al snel breidde het aanbod uit met bromfietsen en motors. In 1979 nam hij z’n intrek in de huidige locatie in de Torhoutsesteenweg.” In 1997 namen dochter Martien Inghelbrecht en haar man Marc Versluys de zaak over van vader Roland. Intussen werken zonen Birger en Björn al enkele jaren in de zaak.
Politie Oostende en BMW M&M Inghelbrecht danken ook Haven Oostende en dochteronderneming MultiTech voor het beschikbaar stellen van de bedrijfssite voor een resem persfoto’s.

Vragen?

Heb je vragen? We helpen je graag verder!
Over ons