Helite Airbags

U bent hier

Helite Airbags

Helite

veilige en betaalbare airbag voor op de motor.

Airbag-jassen voor motorrijders kunnen blijvende en zelfs dodelijke letsels vermijden.
Ondanks maatregelen zoals het verhogen van de zichtbaarheid of scherpere controles blijft het risico met de motorfiets groot. Mensen zijn steeds meer afgeleid in het verkeer en een ongeval is meestal niet je eigen schuld. Een airbag jas kan dus je redding zijn mocht het ooit eens mis gaan.

Helite is marktleider in de ontwikkeling van draagbare airbag systemen en de grootste constructeur in Europa met reeds 65000 airbag systemen in omloop.
De airbags worden niet alleen door motorrijders gebruikt maar ook in de ruitersport, wintersport, luchtvaartindustrie en worden zeer hoog aangeschreven door topsporters!

De nieuwe generatie met 'Turtle Technologie' is gebaseerd op het pantser van een schildpad en functioneert op dezelfde manier als een helm: een stijve, harde buitenschaal (rugbeschermer) gecombineerd met zachtere materie aan de binnenzijde (airbag).

Deze vernieuwing levert een verbeterede bescherming van de rug. De krachtverdeling vindt plaats over de hele airbag waardoor de energie van de impact mooi wordt verdeeld en het risico op doorboren sterk wordt verminderd.

Bovenop het CE-certificaat dat de bescherming waarborgt voor schouders, ellebogen en ruggengraat, wordt de HELITE airbag motorbescherming uitgerust met de nieuwste technologieën inzake motorveiligheid. 
Zodra een motorrijder bij een ongeval van zijn voertuig wordt geworpen, blazen luchtkussens zich onmiddellijk op en worden de vitale delen van de motorrijder beschermd. De activering van het systeem is eenvoudig en gebeurt automatisch. Een veiligheidstouw verbindt immers de motor met de airbag-vest. Zodra motorrijder en motor zich abrupt scheiden, trekt het touw de activeringssleutel aan en het maakt gas maakt zich in de luchtkussens vrij. De airbags vangen de val en eventuele botsing op. De airbag Helite is effectief na ongeveer 100 milliseconden.
Na enkele seconden loopt het airbag-vest automatisch leeg door een ventiel. De CO2-gasfles kan worden vervangen en de luchtkussens worden terug opgevouwen, zo krijgt het airbag-vest zijn volledige functionaliteit terug in minder dan 5 minuten.

Helite staat niet stil en ontwikkelde heel wat leuke jassen met het airbag systeem geïntegreerd. Naast een high-end touring jas en stoere lederen jacket is er sinds deze zomer ook een vented jas in het gamma.

Naar de website van Helite

Helite

Ontdek alle airbag jassen van Helite

Airnest - Turtle - Vented - Touring - Roadster - City - GP Air