HP4 Race

U bent hier

HP4 Race

Exclusief

De HP4 Race is de meest exclusieve BMW motorfiets aller tijden. Het is de eerste motorfiets ter wereld waarvan zowel het frame als velgen volledig uit koolstofvezel vervaardigd zijn. Het is een hand gemaakte droom die in vervulling gaat voor 750 liefhebbers.

Prestaties

De HP4 Race is technisch een echt meesterwerk. Met een vermogen van 215 pk weegt hij droog slechts 146 kilogram. De koolstofvezel technologie zorgt ervoor dat het kader maar liefst 4 kilogram lichter is dan het standaard frame. De motor wordt met de hand gebouwd in Berlijn en is de nieuwe incarnatie van de motor in het World SBK. Het wordt gebouwd door een team van experten en gecontroleerd op een testbank voor levering. 

Perfectie

Dat de HP4 Race gemaakt is voor het circuit dat zie je aan elk onderdeel. Er is een 2D-dasboard dat alle belangrijke informatie weergeeft. De Dynamische Tractiecontrole wordt bedient met precisie knoppen en verder biedt de HP4 Race natuurlijk ook Wheelie control, een pit-lane-limiter en launchcontrol. Nog opmerkelijk is de geminimaliseerde kabelboom en lithium-ion accu's in het zelfdragend staartstuk van het frame. De HP Race Shift Assistant Pro biedt steeds duidelijke feedback bij elke schakeling. De veren worden gemaakt door Öhlins en zijn bekend uit het WK Superbike. De Brembo remklauwen komen dan weer rechtstreeks uit de MOTO GP. 

De BMW HP4 Race is een motor voor innnovatie, ontworpen om grenzen te verleggen.