R 1200 GS

U bent hier

R 1200 GS

icoon van vooruitgang

De BMW R 1200 GS heeft weinig introductie nodig. Het is dé GS bij uitstek. De GS lag meer dan 30 jaar geleden aan de basis van het dual sport segment. Zijn uitgesproken diversiteit - wegen, terrein, platteland, comfort en prestaties - gaan hand in hand met een legendarische robuustheid. De jarenlange expertise zorgt ervoor dat de R 1200 GS nog steeds zijn concurrenten het nakijken geeft. Velen proberen te kopiëren maar weinigen evenaren. Het is dan ook geen toeval dat de GS wereldwijd de meest verkochte motor is met een cilinderinhoud van meer dan 600 cm³. In 2017 kreeg de R 1200 GS opnieuw een update wat zowel de touringcapaciteiten als de terreinprestaties ten goede komt. Meer comfort en meer dynamiek voor meer rijplezier.

Motor en rijgedrag

Meermaals getest en goedgekeurd in de meest slopende omstandigheden: de tweecilinder-boxermotor met 125 pk levert steeds genoeg koppel voor rijplezier in elke situatie. Om de motor optimaal af te stemmen op de omstandigheden van het moment zijn de rijmodi 'Rain' en 'Road' & het automatische stabiliteitscontrole standaard voorzien. De optionele rijmodi bieden nog meer mogelijkheden om het rijgedrag aan te passen aan jouw rijstijl en ondergrond. Hill Start Control en dynamische tractiecontrole verzekeren de veiligheid en het ABS Pro remsysteem zorgt ervoor dat je gedoseerd remt, ook onder hellingshoek.

Varianten

Sommige dingen wijzigen natuurlijk nooit: de GS is en blijft altijd robuust, dynamisch en karaktervol. De R 1200 GS boodt nog nooit zoveel keuze op het gebied van stijl. Ga je basic het avontuur aan met een witte of zwarte R 1200 GS of kies je toch voor de opvallende uitstraling van één van de stijlvarianten? De Exclusieve-uitvoering onderscheidt zich door optische kenmerken en legt de nadruk op hoogwaardige uitstraling en details. De Rallye-versie doet zijn naam alle eer aan en geeft ambitieuze terreinrijders waar voor je geld. 

Naar uw wens

Stem je GS af naar eigen wens met een uitgebreid gamma opties en accessoires zoals Keyless Ride, Schakelassistent Pro, valbescherming, terreinaccessoires, bagagesystemen, verschillende buddyseats, navigatieystemen of kruisspaakvelgen. 
De mogelijkheden zijn eindeloos, nu je avontuur nog!