R 1250 GS

U bent hier

R 1250 GS

icoon van vooruitgang

De BMW R 1250 GS heeft weinig introductie nodig. Het is dé GS bij uitstek. De GS lag meer dan 30 jaar geleden aan de basis van het dual sport segment. Zijn uitgesproken diversiteit - wegen, terrein, platteland, comfort en prestaties - gaan hand in hand met een legendarische robuustheid. De jarenlange expertise zorgt ervoor dat de R 1250 GS nog steeds zijn concurrenten het nakijken geeft. Velen proberen te kopiëren maar weinigen evenaren. Het is dan ook geen toeval dat de GS wereldwijd de meest verkochte motor is met een cilinderinhoud van meer dan 600 cm³.  Met de nieuwe R 1250 GS zul je de nieuwe boxer nog meer direct ervaren. De toename van het motorvermogen levert je meer prestaties - 100 kW (136 pk) en 1250 cc. Het variabele nokkenasregelsysteem BMW ShiftCam zorgt voor een superieure vermogensafgifte - in het hoge en lage toerengebeid.

Motor en rijgedrag

Meermaals getest en goedgekeurd in de meest slopende omstandigheden: de tweecilinder-boxermotor met 136 pk levert steeds genoeg koppel voor rijplezier in elke situatie. Om de motor optimaal af te stemmen op de omstandigheden van het moment zijn maar liefst 7 rijmodi voorzien. Ze bieden nog meer mogelijkheden om het rijgedrag aan te passen aan jouw rijstijl en ondergrond. De standaard Hill Start Control en optionele dynamische tractiecontrole verzekeren de veiligheid en het ABS Pro remsysteem zorgt ervoor dat je gedoseerd remt, ook onder hellingshoek.

Varianten

Sommige dingen wijzigen natuurlijk nooit: de GS is en blijft altijd robuust, dynamisch en karaktervol. De R 1250 GS boodt nog nooit zoveel keuze op het gebied van stijl. Ga je basic het avontuur aan met een Light White R 1250 GS of kies je toch voor de opvallende uitstraling van één van de stijlvarianten? De Triple Black-uitvoering onderscheidt zich door optische kenmerken en legt de nadruk op hoogwaardige uitstraling en details. De Rally-versie doet zijn naam alle eer aan en geeft ambitieuze terreinrijders waar voor je geld. En de 40 years GS edition is een feestversie.

Naar uw wens

Deze machine is al vier decennia een icoon en bekoort toch steeds weer met nieuwe features. Het nieuwe led-lichtdesign zorgt voor een stralende look en voor jou zelf dat je optimaal ziet en wordt gezien: Daarvoor zorgen de zwenkbare led-koplamp met adaptieve bochtverlichting en het Cruising Light. Met extra uitrusting als de seatverwarming heb je een stukje meer comfort en dankzij de zeven rijmodi kun je elke rijsituatie superieur aan

Stem je GS af naar eigen wens met een uitgebreid gamma opties en accessoires zoals Keyless Ride, Schakelassistent Pro, valbescherming, terreinaccessoires, bagagesystemen, verschillende buddyseats, navigatieystemen of kruisspaakvelgen. 
De mogelijkheden zijn eindeloos, nu je avontuur nog!