How To: Off Road Riding

U bent hier

Soms wil je er gewoon op uit trekken? Ervaringen opdoen en elke dag iets nieuws beleven?

We doorlopen samen met Chris Northover de basistips voor wanneer je het asfalt verlaat.

 "Because everything you discover along the way will be yours forever. That's the Spirit of GS"

Rechtopstaan

Als je offroad rijdt sta je het meest van de tijd recht op je motorfiets. De belangrijke punten zijn om zo centraal mogelijk op je voetsteunen te staan, je benen te ontspannen en met je knieën op de tank te leunen. Verder zijn een licht gebogen lichaamshouding met een hoek tussen de armen en de ellebogen naar buiten noodzakelijk om de oneffenheden in het terrein te compenseren.

Kijktechniek

Waar je naartoe kijkt is waar je naartoe rijdt. Daarom is kijktechniek bij motorrijden heel belangrijk. Hou steeds je hoofd recht en kijk zo ver mogelijk voor je uit. 

Koppeling

Hou altijd twee vingers aan de koppelingshendel om maximale controle over je motorfiets te houden. 

Sturen

Off-road stuur je vooral door je gewicht op de voetsteunen te verplaatsen.

Niet remmen is geen oplossing

Remmen op onverhard terrein vraagt iets meer gevoel en handeling dan op de baan. Luister naar Chris zijn tips en oefen voldoende zodat je vertrouwen krijgt. 

Zin gekregen?

Doet deze post je zin krijgen om je eerste stapppen offroad te zetten onder het toeziend oog van een gecertificeerd instructeur? Neem dan een kijkje op de website van de GS Riding Academy. Ze bieden basis offroad trainingen aan in de Vlaamse Ardennen.

Onze partner Greenlane Adventure organiseert dan weer offroad ritten onder begeleiding en individuele roadbooks. Neem zeker eens een kijkje op de website.

Vragen?

Heb je vragen? We helpen je graag verder!
How To