F 850 GS @ Enduro d'Agadir

U bent hier

F 850 GS Rallye D'Agadi

Lord of the enduros

Viervoudig Duits kampioen enduro Dirk Thelen nam van 6 tot 9 maart deel aan de Enduro d'Agadir met de nieuwe BMW Motorrad F 850 GS.

Voor BMW Motorrad was het een leuke manier om de F 850 GS aan een hardnekkige test te onderwerpen en Wunderlich-rijder Dirk Thelen was de geschikte persoon.

Terwijl het merendeel van de deelnemers de steenpistes, zandpistes en modderstroken overwonnen met hun lichte enduro's slaagde Dirk erin de aankomstlijn te halen met de nieuwe F 850 GS. Het is al zijn 9de deelname en hij slaagde er altijd in de eindmeet te halen aan het stuur van een BMW motor, zowel met de HP2 Enduro, G 450 X, F 650 GS, F 800 GS, R 1200 GS of F 850 GS finishte hij de rally al. 

BMW Motorrad f 850 GS

De meeste motoren die deelnemen wegen ongeveer 140 kg goed voor 40 à 45 pk. De nieuwe BMW F 850 GS weegt 230 kilogram en biedt een indrukwekkende 95 pk's.

F850GS

Water tot aan het zadel

De weersomstandigheden waren een serieuze uitdaging voor de 50 deelnemers. De langdurige regenval maakte een simpele rivierdoorwading tot een serieuze uitdaging. 

"Het water kwam bijna tot aan ons zadel" vertelt Dirk.

Regen, wind, koude en 's nachts bivakkeren, de omstandigheden waren slopend. Maar de Enduro d'Agadir kan hem ook vreugde bieden.

Het leukste aan de Rally vindt Dirk het onbekende. Hij kent de route niet en weet dus amper waar hij heengaat. Soms leiden de tracks hem van steenpistes terug naar het zand. Geen aanduidingen, geen informatie. Wel steile ravijnen...

De motor

Dirk is in de wolken over de nieuwe F 850 GS. Zijn uitstekende wendbaarheid en precieze stuurcapaciteiten maken het samen met de krachtige motor een ideale partner voor off-road plezier. Hij benadrukt ook dat de nieuwe anti-clutch koppeling en de kracht in het lage toerengebied opmerkelijk verbeterd is. Hij maakt natuurlijk gebruik van de verschillende rijmodi en de schakelassistent tijdens het rijden.

 "The F 850 GS is a truly perfect motorcycle for off-road use. The big 21-inch front wheel makes sure of this. This bike can do a great deal and I am really impressed with the performance."

Resultaat

Zowel Dirk als de F 850 GS hebben door hun uithoudingsvermogen en betrouwbaarheid de eindmeet van de Rallye gehaald. Hij werd 13de van de 42 deelnemers in de algemene rangschikking.

De F 850 GS ziet er alvast veelbelovend uit. Beschikbaar vanaf deze zomer!

BMW Nieuws