M 1000 RR

U bent hier

M 1000 RR

RACING LIKE NO OTHER

De BMW M 1000 RR is de voor de racesport gehomologeerde superbike. Zijn genen komen rechtstreeks uit de professionele racesport. Als M RR en M RR met M Competition-pakket biedt deze machine pure racetechnologie voor de hoogste performance-eisen in de motorsport en voor door adrenaline gedreven perfectionisten op de weg. 

Overwinningsdrang

Het aggregaat van M RR is ontwikkeld in de racesport en geperfectioneerd voor op de weg. Daarbij hebben we het vermogen van de viercilinder lijnmotor uit de RR vergroot: Voor meer koppel in het middengebied. En we hebben het maximale toerental met 500 tpm verhoogd naar 15.100 tpm. De titanium drijfstangen zijn lichter, de sleeptuimelaars zijn 1,5 mm smaller, de trechter van de airbox is voor een betere lastverandering ingekort: millimeterwerk voor milliseconden. Daarbij komen gesmede zuigers met 2 veren met dwarsribben en cilinderkoppen met een nieuwe kanaalgeometrie en versterkte lagerbruggen. Totaalresultaat: Meer dynamiek en minder massatraagheid. De aerodynamische optimalisaties en het gebruik van carbon verhogen de topsnelheid aanzienlijk tot 314 km/h.

Voor een kortere overbrengingsverhouding heeft zelfs het kettingwiel een tand erbij gekregen en zijn de ketting zelf alsmede de wielbasis verlengd. De wrijvingskoppeling werkt zonder zelfversterking - voor de perfecte start van de race.

AAN PERFECTIE KOMT GEEN EINDE

De M RR is leverbaar als basisversie en optioneel als M RR met Competition-pakket. Daarbij bieden we talloze M performance parts voor de individuele vormgeving van je M RR. Veel van deze onderdelen zijn snel te monteren, zodat je wegversie van de M RR binnen enkele minuten een machine voor het racecircuit wordt.

Er is al een BMW M 1000 RR vanaf 34.050 euro